Ryska Gränd 8

 

Husen ligger mycket centralt men inte längs stråken, så det är förhållandevis lugnt. Fastigheten består av två hus som delar en solig innergård med varsin uppsättning utemöbler och grill. Bakom planket är man förhållandevis ifred och insyningsskyddad.

Vägbeskrivning från färjan


Ta omedelbart vänster när ni kommer ut från färjeläget och följ hamnen längs Skeppsbron in mot Visbys innerstad. Där hamnen tar slut finns ett T-kors vid Hamngatan - ta till höger in i innerstaden, förbi förbudsskyltarna. Ni kommer nu till Donnersplats och Strandgatan som ni följer till vänster en liten bit. Ta upp för Hästgatan, 2:a gatan till höger tills ni kommer till St Hansgatan vid affären Kränku. Där tar ni till vänster på St Hansgatan tills ni passerat St Hansskolan på höger hand. Ta upp till höger på Schweitzergränd direkt efter skolan och följ den tills den tar slut vid Södra Kyrkogatan, där ni tar till vänster. Följ den gatan tills ni kommer till en Y-korsning vid krogen G:A Masters, här tar ni till höger in på Ryska Gränd och fortsätter tills ni kommit fram till nr 8 på höger sida som har en dörr i ett plank.


Notera att om ni anländer med bil på söndagen v28 så kan den vanliga på hemsidan beskrivna vägen fortfarande vara avspärrad för biltrafik.

Ni tar följande väg om ni ska till Ryska Gränd 8:

1.Ta er till Norderport, dvs åk runt Visbys innerstad för att komma till den norra porten i muren.

2.Följ Odalgatan och vidare på Smedjegatan tills ni kommer till S:t Hansgatan där ni tar till vänster in på S:t Hansgatan och sedan första vänster på S:t Drottensgatan upp till Stora torget.

3.Åk in på Stora Torget och ta första vänster upp i Nedre Finngränd, bredvid restaurang Bolaget.

4.Backa in åt höger på Ryska Gränd tills ni kommer till nr 8 bakom ett plank, har ni kommit till ett rosa hus så har ni backat för långt. Alternativt kan ni stanna vid korsningen Nedre Finngränd och Ryska Gränd och gå 25-30m åt höger på Ryska Gränd.


Ni är givetvis alltid välkomna att ringa om ni har problem att hitta.


Välkomna!